Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016


Α & Β ΤΑΞΗ
Για δεκαπέντε λεπτά έγινε ενημέρωση των παιδιών για τα οφέλη της άσκησης στην υγεία του ανθρώπου και στη συνέχεια για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της. Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από την πλευρά των παιδιών, οι οποίες απαντήθηκαν από τους γυμναστές του σχολείου.

Ακολούθησαν κινητικά διασκεδαστικά παιχνίδια που προωθούσαν την συμμετοχή του παιδιού και όχι τον έντονο ανταγωνισμό (διάρκειας τριάντα λεπτών)


Γ & Δ ΤΑΞΗ

Για δεκαπέντε λεπτά έγινε ενημέρωση πάνω στους κανόνες του παιχνιδιού και της αθλητικής συμπεριφοράς κατά την άσκηση. Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παιδιών και ακούστηκαν οι απόψεις τους. Στη συνέχεια έγινε σκυταλοδρομία με εμπόδια και ακολούθησαν τα ομαδικά αθλήματα του ποδοσφαίρου και βόλεϊ (τριάντα λεπτών)


Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ
Για δεκαπέντε λεπτά αναλύθηκαν από τους γυμναστές οι βασικοί κανόνες του ευ αγωνίζεσθε, που πρέπει να ισχύουν κατά τη διάρκεια της άσκησης. Διαβάστηκαν εκθέσεις μικρές των παιδιών με θέμα τις απόψεις τους για τον αθλητισμό και ακούστηκαν ερωτήσεις.
Στη συνέχεια έπαιξαν δύο παραδοσιακά παιχνίδια (τζάμι και μήλα) και το κινητικό μέρος τελείωσε με ομαδικά παιχνίδια ποδοσφαίρου για τα αγόρια και βόλεϊ για τα κορίτσια.

Όλα τα τμήματα μετά την είσοδο στην τάξη τους ασχολήθηκαν με τον δάσκαλο τους με αφίσες, πανό, κολάζ, όπου αναγράφονταν υγιή συνθήματα και κανόνες κατά την άσκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.